Wall-E
July 16, 2020

Wall-E

A fost odata (in clasa a X-a), o clasa (a X-a I). In aceasta clasa, protagonist povestii este doamna diriginta Nicoleta, care impreuna cu domnul Graur au incercat sa infiinteze un cerc de robotica. La vremea  aceea eram peste 30 de cursanti, 20 fiind de la mine din clasa (majoritatea doreau doar sa chiuleasca). Din prima zi de robotica, domnul Graur a facut un robot sarpe din lego, kitul fiind cumparat din fondurile Stiintescu, fara de care nu puteam face nimic in lipsa acestora.

Dupa aproximativ o luna am reusit sa facem un alt robot, denumit Wall-E, numele fiind imprumutat dintr-un film genial cu acelasi nume. Robotelul arata leit cu cel din film (aveau aceleasi sarcini: sa mearga si sa adune gunoiul).

Dupa o alta luna am primit al doilea kit lego si imprimanta 3D, primite tot din aceleasi fonduri. Orizontul s-a marit semnificativ si am reusit sa facem multi alti roboti, unul dintre ei fiind RUBIK, care rezolva orice cub rubic In mai putin de 2 minute.

In clasa a XI-a (2018-2019), am mai ramas doar 4 cursanti dar cu vise mari, facerea unui robot umanoid, insa nu am reusit. Al doilea robot a fost tot un esec, doi roboti gorile care se luptau, insa al treilea a fost cu noroc. Robotul Bogs care culege obiecte de pe jos si le pune in spate.

Aceasta a fost o experienta faina si as vrea sa mai trec o data prin ea.

 

Poveste scrisă de către elevii Colegiului Economic “Virgil Madgearu” Ploiești