14 ianuarie - 16 februarie 2020
Lansare înscriere proiecte pentru judetul Prahova
Prezentul apel de proiecte se adreseaza judetului Prahova. Fundația Comunitară Prahova oferă granturi (finanțări nerambursabile) pentru proiecte educaționale care stimulează pasiunea pentru științe în rândul copiilor şi tinerilor. În afară de finanțare, oferim celor interesați să deruleze astfel de proiecte instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor.
14 ianuarie - 16 februarie 2020
Consultări cu echipele de proiect
Odată cu lansarea Fondului Ştiinţescu ne dorim să creăm mai mult decât doar un fond de finanţare - vrem să aducem împreună o comunitate de oameni pasionaţi de STEAM şi educaţie care să construiască proiecte care să crească următoarele generaţii de inovatori. În perioada dintre lansare și termenul limită pentru depunerea proiectelor echipa Fundaţiei Comunitare Prahova va organiza consultări cu organizațiile, profesorii și echipele care vor să depună aplicații. În acest fel vrem să ajutăm aplicanţii, mai ales pe cei care au mai puţină experienţă cu astfel de programe de finanţare, să propună proiecte cât mai interesante, cât mai inovative şi mai ales fezabile. Vom sta împreună la discuţii, vă vom explica orice nelămurire legată de procesul de aplicare şi vă vom pune în legătură cu oameni resursă şi spaţii unde se pot desfăşura activităţile din cadrul proiectelor. Pe scurt vă vom ajuta să ajungeţi mai repede de la stadiul de idee la un proiect educaţional care să facă copiii sau tinerii să iubească mai mult ştiinţele. Consultările au loc zilnic între orele 10.00 - 14.00.
16 februarie 2020
Termenul limită pentru depunerea proiectelor
Completeaza pana pe 16 februarie formularul de aplicatie si bugetul.
17 - 23 februarie 2020
Selecția proiectelor
Selecția proiectelor primite se realizează în două etape. În prima etapă, echipa Fundației Comunitare Prahova va verifica formularele primite și va urmări dacă următoarele criteriile de eligibilitate au fost respectate. Cele care trec de această etapă vor intra în a doua fază de selecție, care va fi realizată de un juriu independent, format din cinci persoane.
24 - 29 februarie 2020
Semnarea contractelor de finanțare
Pentru proiectele finanțate se va încheia un contract care va include activitățile și rezultatele propuse de proiect, data de începere și de încheiere a acestor activități, suma cu care se va finanța proiectul, alte informații relevante.
01 - 30 martie 2020
Sesiuni de instruire cu echipele proiectelor selectate
martie - august 2020
Implementarea proiectelor
15 septembrie 2020
Termenul limită maxim pentru depunerea rapoartelor
La sfarsitul perioadei de implementare a proiectelor, echipele de proiect trebuie sa depuna un raport narativ si unul financiar.